beeldende therapie en nondualistische coaching

Dikwijls ben je erop gericht om iemand te zijn die iets kan presteren. Juist hierdoor loop  je het risico om contact met jouw spontane en natuurlijke basis te verliezen.
In beeldende therapie  en tijdens begeleidende gesprekken gaat het erom de verbinding met jezelf en jouw omgeving te herstellen.

In beeldende therapie word je uitgenodigd om je creatief te uiten. Daar heb je geen speciaal talent voor nodig.  Er zijn diverse materialen aanwezig waarmee je van alles kunt uitbeelden, zoals verf, (kleur)potloden, krijtsoorten, klei, steen, hout en dergelijke. Creativiteit heeft een element van verrassing in zich. Je bent zelden helemaal de baas over wat er ontstaat, net zoals in het  leven. Durf je het aan om op avontuur te gaan?
 
Bij de nondualistische coaching maak ik gebruik van diverse mengvormen van doen en praten.

Onderweg word je aangemoedigd de stille, niet oordelende ruimte  te herkennen die de achtergrond is van jou en van al je bezigheden. Juist hier komt de veiligheid vandaan die je normaliter zoekt in ideale omstandigheden.  Jouw besef hier aanwezig te zijn is jouw thuis, maar wist je dit al? Als je weet dat je hierin rust, is een krampachtige zoektocht naar geluk in het volgende moment overbodig. Naarmate jij je ontspant, verhuis je van het hoofd naar het hart, van het problematische denken op de voorgrond naar de stille achtergrond van gewoon aanwezig zijn. Er is ruimte genoeg om uit te beelden wat jou nog dwars zit en wat zich aan jou wil tonen. Dat haal je naar voren om het te onderzoeken. Zodra je weet dat ook deze inhoud alleen maar kan bestaan omdat jij aanwezig bent, kun je het met rust laten en ga jij verder, wat lichter dan daarvoor.

Meer informatie